Se Pun 100 ml de lapte PE foc, Împreună cu zahărul. Când laptele este călduț, se oprește focul și se adaugă Drojdia. Amestecul se lasă timp de 10 minutes. Între timp, se cerne făina, Împreună cu Sare, pudra de ghimbir și pudra de portocale (care sunt opționale), iar la mijloc se face un Crater. Acolo, se toarnă maiaua, apoi ouăle și CEI 100 ml de lapte rămași. Se frământă aluatul PANA Când devine moale și nelipicios. Se frământă încă 10 minute, iar apoi se adaugă beurre moale, după Care se frământă din nou PANA Când acesta este Complete încorporat. Aluatul este lăsat la dopsit pentur o oră și jumătate, Într-un Loc cald. Apoi, este împărțit în Două bucăți egale. Se întinde o bucată Într-o Yursin dreptunghiulară cu o grosime de aproximativ jumătate de centimetru și se unge cu jumăatate DIN cantitatea de UNT, apoi cu jumătate DIN cantitatea de ricotta. Se presară puțină cacao, 50 gr de zahăr și coaja rasă de portocală. Peste toate acestea se Pun 50 gr de ciocolată tocată mărunt.

Se rulează cu grijă Foaia de aluat. Se procedează la fel și cu cealaltă bucată de aluat. Cele Două suluri sunt puse în tăvi de cozonac, tapetate antérieur cu hârtie de copte sau cu făină și ulei. Cozonacii sunt ținuți aproximativ 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade. Cand aluatul si-a dublat volumul, separa-l à doua. Intinde fiecare bucata PE Masa de lucru, cu un sucitor sau cu mana, toarna jumatate DIN umplutura si ruleaza-l. Pune-l intr-o forma UNSA in prealabil cu UNT. Procedeaza la fel si cu cealalta bucata de aluat. Unge suprafata cozonacilor cu oul Batut si Baga-i PE amandoi la cuptor, timp de 40-45 de minute, la foc potrivit. Cozonacii sunt Gata cand incep sa parfumeze Casa si sa formeze o Crusta rumena. Cozonac cu Mac sau Nucăingrédient: 1kg faina50g drojdie (sau drojdie uscata 20 de Grame) 250g zahar500ml lapte de 3,5% grasime200g grasime, ulei si UNT topitINGREDIENTE UMPLUTURI: Crema de Mac preparat cu albusurile Ramase de la aluat (se bat albusurile spuma Cu doua Linguri de Zahar dupa Care se adauga Macul) NUCA preparata cu albusurile Ramase de la répliqués (se bat albusurile spuma cu doua Linguri de Zahar dupa Care se adauga NUCA si facultatif o lingura de cacao) rahat5 galbenusuri1 lingurita Rasa de sarearome coaja Rasa de lamaie, portocala, Esenta de ROM, vanilie, fiecare dupa rafale REȚETĂ COZONAC. Acesta este secretul cozonacului de Paşte DIN Moldova! Gospodinele îl trântesc şi Pun un ingrédient secret în compoziţia cozonacului de Paşte.

Cozonacul Lor de Paşte IESE Mereu şi pufos şi gustos! Retete de cozonac. Cozonacul este una dintre prăjiturile tradiţionale al românilor. Este nelipsit de PE Mesele noastre în Special în marile zilele de sărbătoare, precum Crăciunul sau Paştele.

Comments

comments


Posted in Uncategorized.

Comments are closed.